Tallinna tehnikakõrgkool avab Mõdrikul sotsiaaltöö ja heaolulabori

, suvereporter
Copy
Mõdrikul asuvas Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudis avatakse heaolulabor.
Mõdrikul asuvas Tallinna tehnikakõrgkooli teenusmajanduse instituudis avatakse heaolulabor. Foto: Jaana Siik

Tallinna tehnikakõrgkool avab neljapäeval Lääne-Virumaal Mõdrikul Eesti esimese sotsiaaltöö ja heaolutehnoloogiate labori. Tallinna tehnikakõrgkooli sotsiaaltöö õppekava juhi Helen Kooli sõnul on laboris kõige nüüdisaegsemad eakate heaolu toetavad tehnoloogilised võimalused ja innovaatilised tehnoloogiad töö paremaks korraldamiseks sotsiaalvaldkonnas.

"Massaažitool, valgusteraapia, vibroakustika, unerobot ja sotsiaalsete suhete edendamiseks mõeldud robot Pepper, kes mängib, vestleb ja õpetab võimlema," loetles Kool raviviise ja vahendeid, millega on võimalik toetada eakate füüsilist ja vaimset tervist ning ennetada haigusi.

Kool rääkis, et tänapäeva maailmas on aina enam oluline ka vaimse tervise toetamine ja häirete ennetamine – nii eakate kui ka teiste puhul. "Laborisse koondatud tehnoloogiate abil on selleks ka uued võimalused," märkis Kool. Laboris on samuti mitmekülgne valik hoolekandes kasutusel olevatest anduritest, mis on mõeldud eakate jälgimiseks ja nende turvalisuse tagamiseks. Juba praegu korraldatakse uuringuid ja täienduskoolitusi nutiseadmete ja abivahendite kasutamiseks ja kombineerimiseks ning simulatsiooni- ja virtuaalreaalsuse lahenduste kasutamiseks hoolekandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles