Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul toimus talvine lõpusõda

Merly Raudla
Copy
Tulevased päästjad panid end sisekaitseakadeemia õppekeskuse harjutusväljakul proovile.
Tulevased päästjad panid end sisekaitseakadeemia õppekeskuse harjutusväljakul proovile. Foto: Sisekaitseakadeemia

Esmaspäevast neljapäevani sooritasid tulevased päästjad sisekaitseakadeemia Väike-Maarja õppekeskuse harjutusväljakul kombineeritud päästeharjutust ehk pidasid talvist lõpusõda.

Lõpusõjas luuakse kadettidele võimalikult reaalsuslähedased ohuolukorrad, niisugused, mis võivad tulevikus tööülesandeid täites ette tulla. Kadettidel tuleb kustutada tuld, anda esmaabi, tegutseda liiklus- ja veeõnnetuse korral, kõrvaldada ohtlike ainetega juhtunud õnnetuse tagajärgi ning dokumenteerida toimunut. Kombineeritud harjutus on mõeldud selleks, et kinnistada ja kontrollida õpilaste praktilisi oskusi ning kujundada võimalikult reaalsuslähedane ja tõetruu pilt päästeteenistuse igapäevatööst ja tegevusest.

"Lõpusõda on viimane proovikivi, kus mitmekülgselt pannakse proovile koolis omandatud teadmised ja oskused, enne kui päästekomandodesse praktikale suundutakse," sõnas sisekaitseakadeemia päästekolledži direktor Häli Allas. Selline kontrollitud keskkonnas, aga samas reaalsuslähedastes tingimustes harjutamine annab võimaluse lisaks individuaalsele sooritusele tunnetada meeskonnatöö tähtsust pingelises ja ajakriitilises olukorras, mis kadette tulevases töös ees ootab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles