Raskete teeolude puhul võib bussijuht kõrvalteedele mitte sõita

Merly Raudla
Copy
Raskete teeolude tõttu võib ühissõidukite liiklus olla häiritud.
Raskete teeolude tõttu võib ühissõidukite liiklus olla häiritud. Foto: Marianne Loorents

Tänaste väga raskete liiklusolude tõttu teavitas Põhja-Eesti ühistranspordikeskus, et bussijuhid võivad turvalisuse huvides liinist kõrvale kalduda ja täis tuisanud kõrvalteedele mitte sõita.

Põhja-Eesti ühistranspordikeskuse Lääne-Virumaa ja Harjumaa ida suuna liiniplaneerija Katrin Hanko kõneles, et praeguses olukorras on bussijuhtide otsustada, kas sõita kõrvalteedele või mitte. "Kui bussijuht näeb, et tee on läbimatu, ta võib sinna koos inimestega kinni jääda või võib õnnetus juhtuda, on see tema enda otsustada, kas ta riskib või mitte," selgitas Hanko ja lisas, et täis tuisanud ja läbimatute teede puhul on liinist kõrvalekaldumine põhjendatud.

"Kahest halvast variandist tuleb valida, mis on inimesi säästvam," tõdes ta. Hanko sõnul on bussijuhid vaprad ja professionaalsed ning tavaline lumesadu bussiliiklust ei takista. Kui aga tee on umbes, siis võib juhtuda, et buss selle ootajani ei jõua. "Niipea kui teed on lahti lükatud, bussiliiklus taastub," ütles Hanko ja palus reisijatelt mõistvat suhtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles