Rasked ilmaolud jätkuvad homseni

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Tihe lumesadu.
Tihe lumesadu. Foto: Elmo Riig

Transpordiamet pikendas täna Harju-, Rapla- ja Virumaal riigimaanteedel kehtima hakanud rasketest ilmaoludest tingitud erilist hoolderežiimi homme keskpäevani ning soovitab inimestel neis maakondades maanteedel liiklemist võimalusel vältida.

Rasketest ilmaoludest tingitud eriline hoolderežiim tähendab, et teehooldajatel kulub hooldetöödeks ja rahuldavate sõidutingimuste tagamiseks oluliselt rohkem aega kui tavaoludes. Olukorra lõppu prognoositakse homme kella 12-ks.

Autojuhile tähendab see hoiatus tähelepanu koondamist ainult – ja ainult! – turvalisele sõitmisele. Kui vähegi võimalik, peaks oma sõidu aga üldse edasi lükkama. Kõige parem liikleja raskete ilmaolude ajal on oma sõidu edasi lükanud liikleja, ent kui seda teha ei saa, on abiks mõtestatud, ennetav, sujuv ja teistega arvestav sõiduviis.

Jalakäija peab end tegema nähtavaks ja järgima reeglit "üheksa korda vaata, üks kord ületa teed", sest autojuht ei pruugi suuta õigel ajal reageerida, ja kui ka reageerib, on sõiduki pidurdusteekond tavapärasest pikem.

Transpordiamet soovitab praeguse ilmaga Harju-, Rapla- ja Virumaal maanteedel liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Riigi ilmateenistus hoiatab, et põhja- ja loodetuul on sisealadel puhanguti 17, saartel ja rannikul kuni 23 m/s. Lumesadu ja tuisk jätkub õhtu jooksul mitmel pool üle Eesti. Õhutemperatuur on –1..–5 °C.

Tee- ja sõiduolusid saab jälgida portaalist tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles