Teatrikinos pakub “Bergmani saar” kvaliteetset meelelahutust

Kärt Devaney
Copy
"Bergmani saar" pakub Rakvere Teatrikinos kvaliteetset meelelahutust.
"Bergmani saar" pakub Rakvere Teatrikinos kvaliteetset meelelahutust. Foto: STRINGER/AFP

Prantsuse nüüdisaegse autorikino ühe silmapaistvama lavastaja Mia Hansen-Løve film “Bergmani saar” uurib paarikese vahel aegamisi kasvavat hõõrumist, et siis vaatajat hämmastada erootilis-romantilise lõpplahendusega. Chris (Vicky Krieps) on noor filmitegija, kes koos kogenud ja eduka filmirežissöörist abikaasa Tonyga (Tim Roth) on tulnud saarele stsenaariumi kirjutama, legendile austust avaldama ja suve veetma.

Krieps ja Roth suudavad suurepäraselt välja mängida pikaajalises kooselus kasvada võivad pinged suhtes, kus mõlemal partneril on ka loomingulisi ambitsioone, mis teineteisele pühendatud läheduse üle domineerima hakkavad.

“Bergmani saar” esilinastus 2021. aasta Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammis. Filmis teeb kaasa hulk tippvormis näitlejaid, nagu Vicky Krieps (Paul Thomas Andersoni “Nähtamatu niit”), Anders Danielsen Lie (Joachim Trieri “Maailma halvim inimene”), Mia Wasikowska (Guillermo Del Toro “Veripunane mäetipp”) ja 1990. aastate täht Tim Roth (Quentin Tarantino “Marukoerad” ja “Pulp Fiction”).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles