Tulu deklareerimise eel kontrolli, kas dokumendid kehtivad ja PIN-koodid on olemas

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Tulude deklareerimisel on oluline, et dokumendid oleksid korras.
Tulude deklareerimisel on oluline, et dokumendid oleksid korras. Foto: Liis Treimann

Riigiasutused tuletavad meelde, et enne tulude deklareerimist tasub üle kontrollida enda dokumentide kehtivusaeg ja PIN-koodide olemasolu. Dokumentide ja PIN-koodide olemasolul võtab tuludeklaratsiooni esitamine veebis aega vaid mõned minutid.

"Selleks et alates 15. veebruarist mugavalt tuludeklaratsiooni esitada, peab inimesel olema kehtiv ID-kaart, Smart-ID, Mobiil-ID või EL-i riigi e-ID koos kehtivate PIN-koodidega," sõnas maksu- ja tolliameti (MTA) e-büroo teenusejuht Britta Kase. "Sellest aastast alates ei ole e-MTA-sse võimalik siseneda läbi internetipanga." Ta tuletas ka meelde, et tuludeklaratsiooni esitamisega pole tarvis kiirustada, sest seda on võimalik teha kuni 2022. aasta 2. maini. "Kuid selleks, et deklareerimise ajaks oleksid dokumendid ja PIN-koodid olemas, tulebki juba praegu nende kontrollimisega pihta hakata," ütles Kase.

ID-kaart on läbi aastate edasi arenenud ning jätkuvalt on turvaline ennast selle abil veebis tuvastada. "Kuna ID-kaart on kohustuslik dokument, on suurel osal Eesti inimestest see ka rahakotis olemas ja valmis kasutusteks nii füüsilises kui ka digitaalses maailmas," ütles riigi infosüsteemide ameti elektroonilise identiteedi osakonna juhataja Maiu Nagel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles