Juhtkiri: mis see EKRE siis on? (1)

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Valitsuserakonnana toetas EKRE koroonaviiruse vastu vaktsineerimist nagu kord ja kohus. Valitsusest välja jäädes muutus aga retoorika ning konservatiivid hakkasid vaktsiinivastaste hääletoruks. Ühest küljest kindlasti populaarne otsus, teisalt jäädi ilma paljudest teaduslikku lähenemist pooldavatest erakonnaliikmetest ja pikemas plaanis ei teeni levitatav sõnumgi ühiskonna huve laiemalt.

EKRE teemavalik ja põhimõtete muutumine on aga ikka väga kummaline. Täpselt seda juttu, mis hetkel tundub peale minevat, räägitakse. Ajal, mil EKRE oli valitsuses, ei tulnud nende vaktsiini- ega piirangutevastasus kuidagi esile. Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits on välja otsinud Mart Helme sõnad piirangute kohta 2020. aasta kevadest: “Kes ei taha kuulda võtta, see peab tunda saama – riigil on õigus määrata trahve ja kasutada muid jõumeetodeid ja vajaduse korral me hakkame seda tegema [---], kui tegemist on inimestega, kes ilmselgelt ignoreerivad oma kohustusi ja kuritarvitavad oma õigusi.”

Nüüd organiseerib EKRE busse, et kõik inimesed ikka saaksid Tallinnasse vaktsiini- ja piirangutevastasele meeleavaldusele sõita.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles