Maakonda on tabanud autotulede varguste laine

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Auto tuleks võimalusel parkida hästi valgustatud ja valvekaameraga kohta. Pilt on illustreeriv.
Auto tuleks võimalusel parkida hästi valgustatud ja valvekaameraga kohta. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Viimase kahe kuu jooksul on maakonnas politseid kolm korda teavitatud autotulede vargusest. Niisugune varguselaine on Lääne-Virumaad tabanud varemgi.

Politsei sai teate, et  27. detsembril olid Kundas elumaja ette pargitud sõiduautolt Toyota Land  Cruiser varastatud lisatuled. Vargusega tekitatud kahju oli 320 eurot.

5. jaanuaril varastati Haljala alevikus elumaja ette pargitud sõiduautolt Renault Megane lisatuled. Vargusega tekitatud kahju oli 500 eurot.

Viimane teade autotulede varguste kohta laekus 21. jaanuaril, kui Aseri Kordoni tänaval olid varastatud pargitud sõiduautolt Peugeot 807 esituled ning auto salongist videoregistraator, sularaha ja dokumendid. Esialgseks kahjuks hinnati 1200 eurot.

Politsei on kõikide juhtumite puhul alustanud kriminaalmenetlust. 

Rakvere politseijaoskonna juhtivuurija Key Paju rääkis, et kui vähegi on võimalik, tuleb parkida alati võimalikult valgustatud kohta ja valvekaamerate lähedusse. "Varas tahab tegutseda varjatult ja tunnistajateta. Käidavas ja hästi valgustatud kohas on vargal raskem märkamatult tegutseda," sõnas Paju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles