Virumaa Teataja lood jõudsid maakonnalehtede parimate hulka

Merly Raudla
Copy
Aivar Ojaperv.
Aivar Ojaperv. Foto: Vladislav Musakko

Eesti Meediaettevõtete Liidu žürii valis täna välja parimad maakonnalehtedes ilmunud uudised, arvamus- ja olemuslood. Virumaa Teataja ajakirjanike looming on samuti nominentide seas.

Maakonnalehes ilmunud parima uudise nominendiks on Aivar Ojaperve Virumaa Teatajas 28. septembril ilmunud lugu "Volikogudesse kandideerivad ka endised röövlid, narkomaanid ja pisipätid".

Ojaperv tõdes, et pea kõik Eesti väljaanded lappasid kohtuotsuseid – need on netis saadaval, kui osata otsida – ja panid kiretult kirja. "Mulle selline lähenemine ei meeldinud," tunnistas Virumaa Teataja ajakirjanik, kes oli otsinud meie maakonnas kandideerijate seast välja mitu kriminaalse taustaga kandidaati ja suhelnud nendega personaalselt.

Lugu sai hoopis teise fookuse: need inimesed tahtsid vabaneda minevikus tehtud pahandustest, aga nad ei osanud aimatagi, et nende haav kisutakse jälle lahti. "Mõistsin neid ja artiklisse nad nimega ei läinudki," sõnas Ojaperv. Ta uuris poliitikutelt, kas nad üldse inimeste taustast huvituvad, kui neid valimistel kandideerima meelitavad. Lõpuks arenes sellest uudislugu, kus mõne inimese suust kõlas lausa soovitus, et valimisseadust tuleks muuta.

Parima olemusloo, intervjuu või reportaaži nominentide hulka jõudis Anu Viita-Neuhausi Virumaa Teatajas 20. märtsil ilmunud lugu "Koroonaosakonna südames kõigutakse kahe maailma vahel".

Iga kategooria võitja saab auhinnaks diplomi ja 1000 eurot (neto). Preemiaid rahastavad Ekspress Kirjastus, Äripäev ja Õhtuleht Kirjastus.

Võitjad tehakse teatavaks 17. veebruaril toimuval 2021. aasta ajakirjandusauhindade tseremoonial Tallinnas Erinevate Tubade Klubis.

Žürii tööd juhtis Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi. Žüriisse kuulusid Tartu ülikooli ajakirjandussotsioloogia dotsent Ragne Kõuts-Klemm, Võrumaa Teataja peatoimetaja Kalev Annom, meediaõppejõud ja -koolitaja Väino Koorberg ning Raadio Kadi juhatuse liige Gunnar Siiner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles