Eesti Muusikaauhindade jagajaid tabasid kriitikanooled

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Maarja Nuut.
Maarja Nuut. Foto: Taavi Arus

Kolmapäeval, 26. jaanuaril selguvad konkursi Eesti Muusikaauhinnad 2022 (EMA) võitjad. Nädal varem lahvatas meedias tuline arutelu EMA žürii ja gala korraldajate objektiivsuse üle, oma arvamust avaldas ka kahele auhinnale nomineeritud Rakvere muusik ja helilooja Maarja Nuut.

Aasta naisartisti ja aasta elektroonikaartisti auhinnale esitatud Maarja Nuut väljendas Facebookis "tagasihoidlikku nurinat" selle üle, et galal esinejatena välja kuulutanud artistid olid eranditult vaid mehed, ehkki nomineeritud oli ka mitu naist. "Muidugi, tegu pole ju lõpliku nimekirjaga, aga siiski ei tunne ma, et oleks õige kutsuda inimesi ostma 39-eurost piletit üritusele, mis reklaamib end aasta muusikasündmusena ja kus kuuleb-näeb "Eesti absoluutselt parimate artistide esinemist", ning sealjuures hõikab välja (poolkogemata?) kava, mis näitab meie muusikamaastikul toimuvat nii ühetaolise nurga alt," on kirjas postituses.

19. jaanuaril laiendati teemat Raadio 2 saates "Pulss", kus sõna said Tallinna ööelu nõunik Natalie Mets ja muusikamänedžer Henrik Ehte. Viimane postitas hiljem Facebooki põhjaliku ülevaate EMA murekohtadest koos soovitustega, kuidas olukorda parandada. EMA korraldaja Danel Pandre vastas kriitikale 21. jaanuaril Raadio 2 hommikuprogrammis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles