Küsitlus

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA vastane meeleavaldus Sloveenias Ljubljanas.
ACTA vastane meeleavaldus Sloveenias Ljubljanas. Foto: Reuters

Viimasel ajal on palju jutuks ACTA lepe. Mida teie sellest teate ja arvate?

Mait (40)
töökohta vahetamas
Rakvere
Üldiselt vähe, väga palju ei tea. Nii palju kui meedias on juttu olnud. Autorikaitse iseenesest on oluline. Mind see puudutab väga vähe. Mina piraattarkvara ei kasuta ja isegi filme ei tõmba netist.

Ingrid (49)
kodune
Kadrina
Ei oska praegu midagi arvata. Mind see praegu ei puuduta.

Priit (37)
ehituspoe müüja
Rakvere vald
Mingi autorikaitse on kindlasti vajalik. Muusikat ikka tõmban netist. Parem ilmselt siis, kui ACTAt ei oleks.

Marju (37)
sekretär-raamatupidaja
Rakvere
Väga umbkaudselt, see on seotud interneti ja autoriõigustega. Arvan, et ühtpidi võib see olla kasulik, neile, kes on näiteks muusikainimesed, aga teisalt tuleks ikka läbi lugeda, mis seal täpselt kirjas on. Pärast on teab mis ja autoritel endal ka halb. Nagu ma olen aru saanud, siis nad ise ka päris täpselt ei tea, millele alla kirjutavad.

Aivo (31)
näitleja
Tallinn
Väga palju ei tea. Niipalju tean, et see on autoriõigusega seotud, kuid kui palju ja mida see täpselt piirab, seda ei tea. Arvan, et ei saa niimoodi piirata ja kedagi vangi panna. Sellele on mõttetu alla kirjutada ja riigi tasandil on see inimeste jaoks ülekohtune. Aga aeg näitab.

Anneli (41)
noorsootöötaja
Jüri
Ma ei tea sellest midagi. Ma ei oskagi sellest midagi tahta. Ma ei ole loovinimene, ei luuleta ega tee muusikat – ilmselt see siis mind ei puuduta. Muusikat ei tõmba arvutist, vaatan telekast. Arvuti on minu jaoks rohkem selline Wordi ja Exceli keskkond tööasjus. Ja guugeldan ka kui vaja, aga ei enamat. Ma ei oskagi võtta seisukohta. Esimestel päevadel, kui sellest räägiti, siis ma küsisin oma sõprade käest, mis see ACTA on, aga nad vist ka ei teadnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles