Uhtna koolimajas õpitakse ellujäämist

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere vallavalitsuse õppusel proovitakse priimusel valmistada toidupakkide pika säilivusajaga sisust mokka mööda kõhutäidet.
Rakvere vallavalitsuse õppusel proovitakse priimusel valmistada toidupakkide pika säilivusajaga sisust mokka mööda kõhutäidet. Foto: Marko Saarm

Veebruari alguses korraldab Rakvere vallavalitsus Uhtna koolimajas kriisiõppuse, mille käigus uuritakse võimalusi, kuidas nädal aega riigi ja omavalitsuse abita toime tulla.

Rakvere vallavanem Maido Nõlvak selgitas, et stsenaariumi järgi kaob seitsmeks päevaks elekter, mis toob kaasa igapäevaste elutähtsate teenuste kadumise. Kavandatud õppusel hakataksegi vaatama, kuidas on võimalik elutähtsate teenuste asendamine korteriühistute ja külade tasandil. Nõlvak tõi näite, et eelnevatel õppustel pakkus Karepa rahvamaja, mis on puuküttel, hädalistele sooja peavarju ning söögi- ja joogipoolist.

Nõlvaku sõnul hõlmab õppus kuni seitsmeaastase säilivusajaga toidupakkidest sooja toidu valmistamist. Need pakid võiksid Nõlvaku sõnul olla igas majapidamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles