Merike Sagris: “Ainult loova mõtlemisega jääb siin püsima”

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Merike Sagrise ettevõte on lasteaiatoitu teinud kolmteist aastat.
ja köögitöö pole talle endalegi võõras.
Merike Sagrise ettevõte on lasteaiatoitu teinud kolmteist aastat. ja köögitöö pole talle endalegi võõras. Foto: Ain Liiva

Käesolevast õppeaastast valmistab Rakvere kolmes linnalasteaias eined Tallinna ettevõte Mervir OÜ, kellega Kungla ja Rohuaia lasteaed on lepingu sõlminud juba 2021. aasta jaanuaris. Ühishanke võitnud ettevõte on pealinnas lasteaiatoitu valmistanud kolmteist aastat ning nüüdseks teeb seda umbes kolmekümnes asutuses. Rakvere lasteaedadega on tal leping sõlmitud viieks aastaks.

Merviri asutaja ja juhi Merike Sagrise jaoks on uute köökide tööle panemine juba suuresti sisse tallatud rada ning Rakveresse laienemine suuri muutusi ei ole toonud. Ometi pole sel alal pikalt püsida lihtne, küllap mäletavad veel nii lastevanemad kui ka linnajuhid muresid eelmiste toitlustajatega. Kvaliteedi hoidmine nõuab pidevat tööd ka suurettevõtte juhilt endalt.

Kui palju maksab lasteaiatoit?

  • Rakvere lasteaedades on lasteaia toidupäeva hind praegu nooremates rühmades 2,34 eurot, millest lapsevanem maksab 1,99 eurot. Vanemates rühmades 2,46 eurot, millest lapsevanem maksab 2,10 eurot. Hommikusöögi eest maksab linn.
VÕRDLUSEKS:
  • Tallinna lastele on lasteaiatoit 2017. aastast linnavalitsuse kehtestatud piirmäära ulatuses tasuta. Kui lasteasutuse direktori kinnitatud toidu päevamaksumus on piirmäärast suurem, katab vahe lapsevanem igakuise arve alusel, mis esitatakse arvestuskuule järgneval kuul.
  • Lasteaia toiduraha päevamaksumuse kinnitab iga lasteaed ise hoolekogu ettepaneku alusel. Toidu päevamaksumus nooremates rühmades jääb vahemikku 1,18–2,20 eurot (keskmiselt 1,69 eurot), vanemates rühmades 1,31–2,40 eurot (keskmiselt 1,91 eurot).
Allikas: Tallinn.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles