Rakvere vald tunnustab aumärgiga kahte teenekat meest

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aksel Neeme.
Aksel Neeme. Foto: Rakvere Valla Koduleht

Rakvere valla kõrgeima tunnustuse, valla aumärgi, pälvisid kauaaegsete teenete eest Aksel Neeme ja Veljo Kallip.

Aksel Neeme on teenekas põllumees, kel täitus möödunud aastal viiskümmend aastat töötamist Rakvere vallas. Tema töömeheteekond algas 1971. aastal Lepnal toonases Energia kolhoosis. 1993. aastal oli ta üks põllumajandusettevõtte OÜ Lepna Ehitus asutajatest. Osaühingu juhtimise on Aksel Neeme nüüdseks usaldanud poja Allari kätte, kuid aitab ka ise jõu ja nõuga. Aksel Neeme on siiani tegev ka teises teraviljakasvatusega tegelevas ettevõttes Jahvataja OÜ.

Aksel Neeme on olnud kuusteist aastat Rakvere vallavolikogu liige, sellest kolm aastat volikogu esimees.

Veljo Kallip.
Veljo Kallip. Foto: Rakvere valla koduleht

Veljo Kallipi elu ja töö on seotud Uhtna kandi ning endise Sõmeru vallaga alates 1980. aastate algusest, mil ta asus tööle Uhtna kolhoosi peaökonomistina. Hiljem oli ta ametis kolhoosi esimehena ja aastatel 1993–2002 Sõmeru vallavanemana.

Alates 2016. aasta augustist kuulub Veljo Kallip valla majandusüksuse koosseisu ning tegeleb väiksemamahuliste jooksvate ehitus- ja parandustöödega nii Uhtna koolis kui ka Uhtna hooldekodus, lasteaias ja raamatukogus. Ta on alati valmis ulatama abikäe kogukonna ettevõtmistes.

Aumärgid antakse üle Eesti 104. aastapäevale pühendatud pidulikul vastuvõtul, mis toimub Sõmeru keskusehoones 22. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles