Soome Pyynikki õlletootja pole raskustele alla vandunud

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Pyynikki asutaja Tuomas Pere (paremal) on tuleviku suhtes optimistlik. Pildil ka pruulmeister Timo Kuorehjärvi.
Pyynikki asutaja Tuomas Pere (paremal) on tuleviku suhtes optimistlik. Pildil ka pruulmeister Timo Kuorehjärvi. Foto: Veiki Ojaperv

Eelmise aasta alguses Haljala õlletehase rendile võtnud Soome õlletootjat Pyynikin Brewing Company on tabanud mitu koroonaviiruse levikust tulenevat raskust, kuid ettevõtte toodang on jäänud samaks või isegi kasvanud. Firma Tamperes asuv tehas lammutatakse järgmisel aastal, kuid ettevõte otsib siiski võimalust kesvamärjukest ka Soomes toota.

Mullu tootmist Haljalasse laiendanud Pyynikin Brewing Company on koroonaviirusest tingitud probleemide ja kõrgete energiahindade tõttu valusasti pihta saanud, kuid jätkab Haljalas usinalt õlle ja karastusjookide tootmist.

Hiljuti oli meedias juttu, et Pyynikin Brewing Company paneb Soomes kogu õlletootmise seisma ning peaaegu kõik töötajad koondatakse. “Tegelikult nii hull olukord ei ole, oleme küll mõned töötajad koondanud ja osal töötunde vähendanud, kuid neil on võimalik tagasi tulla, kui olukord maailmas paranemismärke näitab,” rääkis ettevõtte looja ja peapruulmeister Tuomas Pere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles