Viru maratoni start on antud!

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Start kulges üldjoontes rahulikult.
Start kulges üldjoontes rahulikult. Foto: Ain Liiva

Tänavune 36. Viru maraton ja ühtlasi Estoloppeti suusasari sai kell 11 avapaugu. Peaaegu ideaalseid ilmastikutingimusi kiidavad nii korraldajad, suusamäärijad kui ka osalejad ise. Maratonil startis teiste seas ka president Kersti Kaljulaid.

President Kersti Kaljulaid rääkis, et läheb madala tempoga ilusat loodust ja laupäeva nautima. "Ilm on ideaalne ja mõnus suusatamiseks, mina mingit vormi taga ei aja, tulin siia lihtsalt nautima," ütles president. Kaljulaid jätkas, et on sel talvel umbes 400 kilomeetrit suuskadel veetnud. "Tunne on enne starti rahulik ja mõnus. Ilmselt sportlastel on seda ärevust hetkel rohkem," muljetas president enne starti.

Suusamäärijad Lauri ja Janek rääkisid, et umbes kaheksakraadise külma ja värskelt sadanud lumega on kõige lihtsam suuski ette valmistada. "Umbes miinus viie ja miinus kümne vahel on suuska lihtne ette valmistada. Peavalu tekitavad sellised null kraadi ümber kõikumised, kus võib suusamäärdega eksida," kõneles Lauri ja lisas, et määrdega on raske puusse panna. "Usun, et võistlejad tulevad tagasi mõnusa emotsiooniga. Rajal maksab ainult vorm, muud tegurid ei tohiks täna segada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles