Võsu sadamahoone kinnitati valla omandiks

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Juulikuine vaade Võsu sadamahoonele.
Juulikuine vaade Võsu sadamahoonele. Foto: Haljala vald

Haljala vallavolikogu lõpetas enne tähtaega endise Vihula valla ja MTÜ Võsu Sadam vahel 2016. aastal sõlmitud hoonestusõiguse seadmise ja asjaõiguslepingud, millega anti sadamahoone Haljala vallale. Sadama edasise haldamise ja vallavara kasutamise kohta on lepingud MTÜ-ga sõlmimisel.

Sellega lõpetati pikalt segadust tekitanud vaidlus sadamahoone omandiõiguse üle. Hoonestusõiguse seadmise lepingu ennetähtaegne lõpetamine oli vallavanem Ivar Lillebergi sõnul oluline samm vallavaraga seotud omandisuhete korrastamisel ning algusest peale ka eesmärgiks seatud. "Sadamahoonet ei ehitatud pelgalt toetusrahadest, vaid väga suur osa tuli ikkagi Vihula vallalt, mistõttu oli igati loogiline selline samm astuda," kommenteeris Lilleberg ja lisas, et sadama igapäevases tegevuses ei muutu midagi.

"Teemat tuleb vaadata kahest küljest – üheks pooleks on sadamahoone omandisuhted, kuid teiselt poolt tuleb tagada sadama edasine toimimine nii rannakalurite kui ka Võsu külaliste jaoks. Praegune lahendus toetab mõlemat suunda – vald on sadama omanik ning MTÜ osutab sadamateenust ja kasutab tasuta vallale kuuluvat sadamahoonet," selgitas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles