Politsei pidas kinni kaks poevargustes kahtlustatavat

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Murdvargad lõhkusid Tudu kauplusesse sisenemiseks tagaukse.
Murdvargad lõhkusid Tudu kauplusesse sisenemiseks tagaukse. Foto: Marianne Loorents

Politsei pidas möödunud nädalal kinni kaks Leedu kodanikku, keda kahtlustatakse viimaste nädalate jooksul Virumaal ja Jõgevamaal toime pandud vargustes. Prokuratuuri taotlusel ja kohtu loal võeti mehed vahi alla.

Rakvere politseijaoskonna juhi Katrin Satsi sõnul sai politsei viimasel paaril nädalal mitu teadet sissemurdmistest kauplustesse Ida-Virumaal, Lääne-Virumaal ja Jõgevamaal. "Nende varguste käekiri oli üsna sarnane, mis andis põhjuse arvata, et sissemurdmised on omavahel seotud ja süsteemsed," rääkis maakonna politseijuht. "Politseinikud kogusid aktiivselt infot ning üsna pea õnnestus välja selgitada, et sissemurdmistega võivad olla seotud kaks Leedu kodanikku, kelle pidasime 27. jaanuaril kinni." 

Ringkonnaprokurör Anu Toluk nentis, et vargad tundsid huvi eeskätt alkoholi, tubakatoodete ja sularaha vastu. "Vargad murdsid poodidesse sisse ajal, kui poed olid suletud, ning eeskätt oli pööratud nende tähelepanu sularaha ning selliste kaupade vastu, mille turustamine on suhteliselt lihtne," rääkis Toluk. "Oleme ka varasemalt näinud, et poodidest varastatakse just nimelt alkoholi ning tubakatooteid, mistõttu paneme kõigile südamele, et tasuks vältida sellise kauba eraisikutelt soodsalt ostmist – seda tehes võib ostja tahtmatult toetada kuritegevust. Edasise menetluse käigus kontrollime muu hulgas ka seda, kas kahtlustatavaid võib olla alust siduda teiste piirkonnas toime pandud vargustega. Tänaseks kogutud tõendite järgi pidas kohus põhjendatuks meestele esitatud kahtlustust viies kuriteoepisoodis ning rahuldas prokuratuuri taotluse nad vahistada."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles