Ulvis räägiti tuuleparkide rajamise võimalustest

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Tuulepark Viru-Nigulas.
Tuulepark Viru-Nigulas. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmisel nädalal peeti Ulvi rahvamajas Vinni valla üldplaneeringu arutelu, kus räägiti võimalike uute tuuleparkide rajamise võimalustest Vinni vallas. Lisaks tutvustati kogukondliku energiaühistu loomise võimalusi, et toota tulevikus taastuvenergiat.

Koosoleku toimumispaika ei valitud suvaliselt, kuna Ulvi kõrval asuvas Miila külas seisavad praegu ainsad Vinni valla minituulikud. Arutelu oli kuulama kogunenud üle 40 inimese, osales ka Vinni vallavolikogu liige Evelin Poolamets, kes on üldplaneeringu suhtes skeptiline. Tema hinnangul ei soovinud vallajuhid dialoogi astuda inimestega, kes kardavad, et tuulikute rajamine rikub nende elukeskkonda.

Vinni vallavanem Rauno Võrno selgitas eile telefonivestluses, et teema kohta on tekkinud palju valeinformatsiooni. Tema sõnul oli keegi arvutanud kokku, mitu hektarit on hüpoteetilisi tuulepargialasid vallas, ning selle info põhjal arvutanud välja, kui palju tuulikuid sinna mahuks. “Põhimõtteliselt hirmutatakse inimesi infoga, nagu tuleks valda 400 uut tuulikut, mis on ilmselgelt jura jutt. Reaalselt on meil välja modelleeritud 22 sellist ala, kuhu pargi rajamisele võiks mõni ettevõtja kunagi tulevikus mõtlema hakata. Kui kellelgi selline huvi on, saab detailplaneeringuga seda juba täpsustama hakata,” rääkis vallavanem, toonitades, et praegu on igasugune arendamine ainult teoreetiline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles