Olümpiasportlaste meenutused Krista Lepik vihtus kuulsate Jamaica bobisõitjatega Albertville‘i olümpiakülas tantsu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Krista Lepik on end Jamaika neljabobimeeskonnaga Alberville`i olümpial ühele pildile sättinud. Kes neist mustadest meestest on kes, seda on raske tuvastada, aga protokolli põhjal võistlesid nad koosseisus Dudley Stokes, Ricky McIntosh, Michael White ja Chris Stokes.
Krista Lepik on end Jamaika neljabobimeeskonnaga Alberville`i olümpial ühele pildile sättinud. Kes neist mustadest meestest on kes, seda on raske tuvastada, aga protokolli põhjal võistlesid nad koosseisus Dudley Stokes, Ricky McIntosh, Michael White ja Chris Stokes. Foto: Krista Lepiku erakogu

Albertville'i taliolümpiamängudel 1992. aastal laskesuusatamises 11. koha välja sõitnud Krista Lepik meenutab, et noil aegadel käis olümpiakülas elav seltsielu. Krista ise sai rekordiomanikuks osavusmängus ja sattus koos naiskonnakaaslaste Eveli Petersoni ja Jelena Všivtsevaga ühte tantsuringi Jamaica bobisõitjatega, kes sportlastena kuulsust ja kulda ei võitnud, kuid on ometi kõige tuntum bobimeeskond maailmas.

Praegu on Krista Lepik Tapa valla spordikooli direktor. Oma sportlaskarjääri jooksul osales ta laskesuusatajana Albertville'i ja Lillehammeri taliolümpiamängudel ja Albertville'is oli ta 15 km distantsil 11. kohal, mis täna paneks rõkkama iga spordifänni. Toona, muide, see saavutus erilisi emotsioone ei tekitanud – esikuuikukohta, veel vähem medalit, ju ei tulnud. Ajad olid lihtsalt sellised ja mõõdupuud teised. Samadel mängudel oli naiste teatesuusakolmik (siis olid veel kolmesed võistkonnad) üheksas ja seda mitte üheksa, vaid 16 naiskonna konkurentsis.

1992. aasta talimängude ajaks oli Eesti äsja taasiseseisvunud ja olümpiale minek sai teoks sõna otseses mõttes viimasel minutil. Seetõttu elasid Eesti sportlased mängude ajal hoopis teist elu kui kümmekond aastat hiljem – ei mingit erikohtlemist, erimajutust ega erireise. Mindi kohale, elati kogu mängude aja olümpiakülas ja saadi osa sealsest melust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles