Noorte laulu- ja tantsupidu sihib 85 Lääne-Viru kollektiivi

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Laulupidu on pidu koos rahvaga ja sinus eneses.
Laulupidu on pidu koos rahvaga ja sinus eneses. Foto: Erik Prozes

Lõppes kollektiivide registreerumine 2023. aasta noorte laulu- ja tantsupeole "Püha on maa". Lääne-Virumaalt registreerus 85 kollektiivi.

Lääne-Virumaalt registreerus laulupeole 50 kollektiivi, sealhulgas arvukaimate registreerunud liikidena 16 mudilas- ja 14 lastekoori. Tantsupeole registreerus 32 kollektiivi, arvukaimate registreerunud liikidena kuus pererühma ning 7.–9. klassi segarühmi ja noorte segarühmi mõlemaid kuus. Rahvamuusikapeole pani end kirja kolm kooslust.

Ida-Virumaalt registreerus 62 kollektiivi, neist laulupeole 30 ja tantsupeole 31 kollektiivi ning rahvamuusikapeole pani end kirja üks koondorkester.

Esmaste andmete põhjal registreerus laulu- ja tantsupeole 873 koori ja orkestrit, 793 rahvatantsu- ja võimlemisrühma ning 105 rahvamuusikakollektiivi. Väliskollektiivide registreerumine lõpeb 28. veebruaril.

Eesti laulu- ja tantsupeo sihtasutuse juhataja Margus Toomla sõnul ei ole praegu tegemist veel kaugeltki mitte lõplike andmetega. "Hetkel veel kestab väliskollektiivide registreerumine, Tallinna ja Harjumaa 1.–2. klassi tantsurühmade registreerumine toimub alles septembrikuus ning kõigil kollektiividel on oma andmeid võimalik korrigeerida kuni 15. oktoobrini," loetles Toomla. "Registreerumise esmased tulemused on samas meile väga vajalikud selleks, et edasisi tegevusi planeerida ja õppeprotsessi korraldada. Oluliselt täpsema ülevaate saame aga alles 2023. aasta eelproovides, kui kunstilised meeskonnad kollektiividega kohtuma hakkavad. Nüüd on üle Eesti algamas töö repertuaariga. Juba nädala lõpus toimuvad tantsujuhtide repertuaariseminarid, sellele järgnevad esitluskontserdid ning järgmise aasta alguses läheb lahti maakondlike eelproovide maraton," rääkis sihtasutuse juhataja.

Laulupeole registreerus kõige arvukamalt mudilaskoore. Praegu on oma osalemissoovist teada andnud 310 mudilaskoori. Tantsupeole olid kõige agaramad registreerujad 3.–4. klassi segarühmad. Kokku on neid nüüdseks kirjas 113. Rahvamuusikapeol on kõige arvukamalt esindatud koondorkestrid 57 registreerunud kooslusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles