Veebruarist alustavad tööd rahvaloendajad

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rahvaloenduse küsitlejad tunneb ära salli, töötõendi ja rahvaloenduse kujundusega töövahendite järgi.
Rahvaloenduse küsitlejad tunneb ära salli, töötõendi ja rahvaloenduse kujundusega töövahendite järgi. Foto: Statistikaamet

Möödunud aasta lõpus alguse saanud rahva- ja eluruumide loendus jätkub väiksemas mahus veebruaris. Kuu jooksul võtavad küsitlejad ühendust nende inimestega, kes elavad kohustuslikku juhuvalimisse kuuluvatel aadressidel, kuid ei saanud e-ankeeti täita.

Statistikaameti rahvaloenduse projektijuht Liina Osila tänab kõiki, kes leidsid vabatahtlikult võimaluse veebis lühikest ankeeti täita. Rahvaloenduse teine etapp toimub 28. veebruarini.

"Eesmärk on loenduse teine etapp viia läbi telefonitsi, kodukülastused on viirusepandeemia olukorras viimane valik Vajadusel toimuvad need vaid eelneval kokkuleppel ning rangelt tervise ohutust ja reegleid järgides," lisas Osila ning pani ka südamele, et võimaliku pettuse või selle kahtluse korral tuleks kohe statistikaametiga ühendust võtta. "Tuletame meelde, et rahvaloenduse küsitlejad ei küsi pangakonto infot, ühtki PIN-koodi ega palu teha ülekannet. Kahtluse korral saab statistikaameti klienditoest üle kontrollida küsitleja nime ja ID-numbri," märkis Osila. "Kui rahvaloendaja keeldub end tuvastamast või on pettuse kahtlus, tuleks sellest kohe teada anda nii politseile kui ka statistikaametile."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles