Suur libatellimus vihastas Rakvere restorani töötajaid

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pildil Vaga Mama kokk, Nepalist pärit Dhalendra Bahadur Karki, kes libatellimuse täitmise päeval küll ametipostil ei viibinud.
Pildil Vaga Mama kokk, Nepalist pärit Dhalendra Bahadur Karki, kes libatellimuse täitmise päeval küll ametipostil ei viibinud. Foto: Marianne Loorents

Esmaspäeval tellis tundmatu mees telefoni teel toitu Rakvere Põhjakeskuse restoranist Vaga Mama. Toiduvaliku ja arve suuruse järgi otsustades oli tegu jõuka gurmaaniga. Restorani juhataja rõõm asendus nördimusega, kui gurmaan otsustas toidule mitte järele tulla.

Telliti kaheksa portsu krevette, neli lambaliharooga ja mitmesuguseid lisandeid, rääkis kõnele vastanud teenindaja Evelin Kolga. “Lisaks neli siidrit ja neli Coca-Colat, need sai pärast muidugi kappi tagasi panna, aga toiduainetega polnud enam midagi teha,” nentis Kolga. Arve suurus oli 166 eurot. Selliseid arveid tehakse tavaliselt paaril korral aastas, pühadelaua katmiseks. Eriti õnnelikuks teeb selline tellimus toidukohtade juhatajaid jaanuaris-veebruaris, mis on enamikus söögikohtades kõige väiksema käibega kuud aastas.

Teenindaja tegi nagu alati: märkis kassatšekile helistaja eesnime ja kontaktandmed ning edastas tellimuse kööki, kus läks kiireks askeldamiseks. Suurt tellimust täideti peaaegu tund aega, mõistagi teiste tellimuste kõrvalt. Karpidesse pakitud rikkalik söömaaeg jäi aga seisma. Saladuslik gurmaan ei tulnud sellele järele, kui talle helistati, oli tema telefon välja lülitatud. Päeva lõpus anti mitu tundi seisnud hõrgutised kaasa oma töötajaile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles