Ida päästekeskuse inspektorid avastasid tööandjate ihnsusest tingitud uue seadusrikkumise

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Mõni tööandja majutab oma töötajaid nagu kodutuid.
Mõni tööandja majutab oma töötajaid nagu kodutuid. Foto: Meelis Meilbaum

Viimasel ajal on hakanud sagenema juhud, kus päästeteenistuse inspektorid avastavad eri tegevusvaldkondade objektide kontrollimise käigus, et hoonetesse või hooneosadesse on tekitatud ruumid, milles majutatakse töölisi.

Esmapilgul vaadates ju selles midagi halba ei ole, kui lisaks tööle pakutakse võimalust kohapeal elada. Kahjuks on sealjuures tähelepanuta jäetud tuleohutusnõuded, mis hoonete kasutusotstarbest lähtuvalt ei pruugi olla ühesugused. Nõuete seadmisel on aluseks võetud hoone kasutusviisi: mis tegevus hoones toimub, kes hoonet kasutavad, mis omadused on ehitisel. Sellest johtuvalt võivad tuleohutusnõuded olla väga erinevad.

Ida päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo juhataja Marti Siim selgitas, et oluline ei ole keskenduda mõistele "majutusteenus", vaid lähtuda tuleb ohutusest. Samuti veenduda, kas inimesel, kellele ööbimisvõimalust pakutakse, on turvalised elamistingimused. "Kõige olulisemad tuleohutusnõuded, mida sellisel otstarbel ruumide kasutamise puhul silmas tuleb pidada, puudutavad kiiret teavitust tulekahjust ning ohutu evakuatsiooni võimalikkust, et õnnetuse korral oleksid inimelud säästetud ja varaline kahju minimaalne," selgitas Siim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles