Lasterikkad otsivad taas peresõbralikke toidukohti (1)

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lasterikkad pered on oodatud lemmiktoidukohtadest teada andma.
Lasterikkad pered on oodatud lemmiktoidukohtadest teada andma. Foto: Andres Raudjalg

Eesti Lasterikaste Perede Liit lükkas teist aastat hoo sisse peresõbraliku toitlustusasutuse kampaaniale, tunnustamaks üle Eesti restorane ja kohvikuid, kus pööratakse oma tegemistes ja toimetamistes iga päev tähelepanu lastega peredele.

Peresõbraliku toidukoha märgisele on oodatud kandideerima kõik restoranid ja kohvikud, kes näevad lastega peresid oma kindla klientuurina. Eesti lastekad pered selgitavad väärilised toidukohad välja aprillikuuks.

"Möödas on ajad, kui toidukoha tegid peresõbralikuks friikartulid ja suur mängutuba. Peresõbralikkus algab eeskätt ikka naeratusest, lahkest sõnast ja empaatiavõimest. Märgisega soovime leida üles kõik toidukohad, kes näevad vaeva väikeste armsate detailidega, olgu selleks toit, arendavad tegeluskomplektid lastele või vahetu teenindus, et muuta väljas söömine meeldejäävaks elamuseks kogu perele, nii emale-isale kui lastele," rääkis Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap.

"Selleks et saaksime kaardi peale panna kõik peresõbraliku märgise väärilised toidukohad, palume lastega perede abi. Ootame teilt toidukohtade soovitusi, kus olete perega positiivse elamuse saanud," lisas Õunap.

Toidukohtade kandideerimine on avatud 28. veebruarini, peresõbralikest toidukohtadest palutakse märku anda peresõbraliku toitlustuskoha Facebooki lehel. 

Peresõbraliku toidukoha märgis antakse välja teist korda. 2021. aastal pälvisid märgise 19 toidukohta, neist Lääne-Virumaalt Rakvere Rohuaia kohvik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles