Suurärimees Oleg Gross kohtus transpordiameti esindajaga erimeelsuste lahendamiseks

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Suurärimees Oleg Gross saab Rakvere vallas Aluveres jätkata arendust, mis toob kasu paljudele.
Suurärimees Oleg Gross saab Rakvere vallas Aluveres jätkata arendust, mis toob kasu paljudele. Foto: Ain Liiva

Täna kohtus tuntud kaupluseketi omanik Oleg Gross transpordiameti taristu kooskõlastuste üksuse juhataja Martin Leiteniga, mille tulemusel saab erimeelsuste tõttu seisma jäänud arendus Aluveres jätkuda.

Gross hindas kohtumist väga positiivseks. "Väga konstruktiivne kokkusaamine, tulemus väga hea," sõnas ta ja lisas, et kohtus transpordiameti esindajaga esimest korda. "Liikusime tükk maad paremuse poole," lausus Gross. Tema sõnul ei tule arendus küll nii suur kui esialgu kavandatud, kuid leitud kompromissi alusel saab hakata taas tegutsema.

"Tahaksin kohe öelda, et meil ei ole ühtegi erimeelsust," rääkis transpordiameti peadirektor Kaido Padar. Ta avaldas imestust vallavõimude käitumise üle. "Meile on öeldud, et transpordiametil on palju võimu. Ma ütleks, et poliitikutel on võimu, kes ameteid liidavad, kes eelarvesse raha annavad," selgitas Padar. Tema sõnul on transpordiametile antud selge ülesanne: vastutada ohutuse ja järelevalve eest. Mullu oli maanteedel 55 hukkunut. "Kui üks vallavalitsuse liige ütleb, et seda on vähe, siis võiks ta seda meedias välja öelda," sõnas Padar. Transpordiameti peadirektor viitas asjaolule, et Eesti riik toimib oma määruste, seaduste ja kokkulepitud reeglite järgi. "Minu jaoks on see täiesti normaalne protsess, kus arendaja ja riik räägivad omavahel läbi," jätkas Padar. Ta avaldas imestust, et arendaja ei saa laua tahagi tulla, kui juba teised muretsevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles