Tuul tõuseb ja on oodata tuisku

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Teeolud on muutlikud.
Teeolud on muutlikud. Foto: Marianne Loorents

Täna pärastlõunal on riigi põhi- ja kõrvalmaanteed valdavalt soolaniisked või sõiduradade vahel soolalumesegused. Paiguti võib esineda jäiseid teelõike. Kõrvalmaanteed on suures osas libedad ja jäised.

Lääne-Eesti saartel on maanteed lumesaju tõttu libedad ja kohati võib esineda jäidet.

Norra merel süveneva võimsa madalrõhkkonna kaguserv laieneb üle Eesti. Kagu- ja lõunatuul tugevneb. Õhtul sajab Kesk- ja Lääne-Eestis lund, paiguti tuiskab, saartel tuleb ka lörtsi ja vihma, suureneb jäiteoht. Sajus ja tuisus on nähtavus halb. Öö jooksul laieneb lumesadu üle maa Peipsi suunas, tuiskab. Puhub kagu- ja lõunatuul 6–11, puhanguti kuni 15, saartel ja rannikul 9–14, puhanguti kuni 21 m/s.

Hommikuks lisandub mandrile orienteeruvalt 2–8 cm lund. Teed muutuvad mitmel pool lumiseks, lääne pool esineb ka jäidet.

Lumesadu jätkub prognoosi kohaselt homme õhtuni. Kohati tuiskab. Saartel ja läänerannikul tuleb ka lörtsi ja vihma, mis muudab sealsed teed väga libedaks.

Eriti ettevaatlik tuleb olla muutlike ilmaolude korral. Ka lühikese vahemaa jooksul võivad teeolud oluliselt erineda. Lubatud suurim sõidukiirus ei ole liiklejatele kohustuslik. Tuisusel maanteel liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ning vältida möödasõite.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles