Neeruti suusamaratoni peakorraldaja: tuleb aeglane sõit

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Viimased minutid enne Tamsalu–Neeruti suusamaratoni starti.
Viimased minutid enne Tamsalu–Neeruti suusamaratoni starti. Foto: Aivar Ojaperv

Täna kell 11 lahkus Tamsalu suusastaadionilt tuisumöllu umbes 400 pikale ja 200 lühikesele Tamsalu–Neeruti maratonile startinud sportlast. Võistluse peakorraldaja Vahur Leemets prognoosis, et tuisu tõttu tuleb aeglane sõit ja võitja finišit ootab ta kella 13.10 paiku.

"Väga lumine ettevalmistus on olnud," lausus Leemets. "Kogu nädala on rajabrigaadid töötanud. Ka täna hommikul kell viis läks kaks rajamasinat rajale – Tamsalu oma stardist ja Kadrina rajamasin Pariisi külast. Abi sellest on, tuisuvaalusid saab kinni suruda, aga sellele vaatamata tuleb raske ja aeglane sõit, sest tuisk pole lõppenud."

​Tamsalu–Neeruti maraton on teine osavõistlus Estoloppeti tänavuses sarjas – esimene oli eelmisel nädalavahetusel toimunud Viru maraton. Stardi eel käis tavapärane sagimine: Leemets otsis stardipüstolit, abiteenistus kontrollis võistlejate koroonapasse, sekretariaat jagas dokumente, määrdemehed määrisid ja kõige pikem saba oli tualettide uste taga. Stardikoridor avati kümme minutit enne starti. Viimane rajahooldusmasin läks võistlejate ees rajale 15 minutit enne starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles