Võimalik vaid Rakveres: politsei andis vargale ohvri telefoninumbri, et neid taas kokku viia

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rahakott.
Rahakott. Foto: Marianne Loorents

Tavaliselt kohtuvad varas ja ohver nii, et viimane vähemalt esialgu seda ei tea. Rakvere politseijaoskond aga otsustas nad pärast vargust kokku viia. Ja nii kohtuski 91-aastane Marta hiljuti Rakveres Kroonikeskuses pikanäpumehega, hinnanguliselt umbes 40-aastase mehega.

Lugu sai alguse eelmise aasta sügisel. Marta soovis Selveri infoletis uuendada kaupluse kaarti. Et sealne töötaja palus tal minna teise akna juurde, jäi rahakott koos viie euroga maha. Kui naine märkas rahakoti kadumist, läks ta Selverisse tagasi. Seal lubati vaadata turvakaamerate salvestisi ja soovitati teha avaldus politseile. Nii Marta toimiski. Möödus kuu, teine, kolmaski. Mingil ajal helistati Martale politseist ja küsiti, kas võib ta telefoninumbri vargale anda, et too saaks rahakoti tagasi tuua. Marta andiski politseile oma telefoninumbri, et korravalvurid saaksid selle vargale edastada. "Pärast oli natuke imelik tunne, et vargale minu telefoninumber," meenutas naine. "Mõtlesin, et varas oleks võinud ju rahakoti politseisse viia," lisas Marta.

Pikanäpumees kohe ohvrile ei helistanud. Marta sõnul möödus umbes nädal, enne kui varas helistas. Lepiti kokku, et nad kohtuvad kell kolm sealsamas Selveri infoleti juures, kus Marta oma rahakotist ilma oli jäänud. Naise sõnul ta kohtumist ei kartnud. "Kauplus, inimesed ümberringi," põhjendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles