Juhtkiri: Õpime noortelt

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud nädalavahetusel kulmineerus pika traditsiooniga RGFF ehk Rakvere gümnaasiumi filmifestival suurejoonelise finaalüritusega Rakvere gümnaasiumi Vabaduse tänava hoones. Inimestele, kes seda üritust väisanud ei ole, ei ütle selline filmifestival ehk kuigi palju. Koolilapsed teevad ... Nojah. Eelarvamuse küüsis olles võiks arvata, et mingi selline põlve-otsas-koosviibimine, kus vaadatakse nutitelefoniga filmitud värisevaid kaadreid.

Aga RGFF on midagi märksa enamat. Ja täiskasvanuil on noortelt palju õppida. Õppida sihikindlust, õppida eesmärgistatust ja võimet töötada meeskonnas ühise tulemuse nimel. Õppida seda, kuidas püüda iga korraga areneda ja teha veel enam. Õppida seda, kuidas haarata masse ja kasvada suureks nii sisult kui ka vormilt.

Igasugused koolivälised tegevused, konkursid ja ajurakke liigutavad hobid on koolides teretulnud, kuna need võivad sütitada sädeme, mis kasvab meeletuks leegiks. Jutt ei ole ainult filmifestivalist, vaid üleüldiselt hästi korraldatud üritusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles