Suurtööstus toetab edukaid Virumaa kolledži sisseastujaid stipendiumiga

Merly Raudla
Copy
Tehnikaülikooli inseneriteaduskonna Virumaa kolledži lõpetajad on tõelised insenerid, leiutajad, innovaatorid ning ettevõttejuhid, kelle ülesandeks on kujundada tulevikutehnoloogiad.
Tehnikaülikooli inseneriteaduskonna Virumaa kolledži lõpetajad on tõelised insenerid, leiutajad, innovaatorid ning ettevõttejuhid, kelle ülesandeks on kujundada tulevikutehnoloogiad. Foto: Turok Nikita

TalTechi Virumaa kolledžisse 2022. aastal õppima asuvad kuld- või hõbemedaliga lõpetanud saavad taotleda medalistipendiumit kuni 1500 eurot. 

TalTechi Virumaa kolledži direktor Mare Roosileht kõneles, et kolledžisse oodatakse tulevikuerialasid õppima õpihimulisi noori, kes suudavad panustada riigi rohe- ja digipöördesse ning aitavad kaasa jätkusuutliku majandusmudeli ülesehitamisse Ida-Virumaal.

Viru Keemia Grupp paneb kahele Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži tudengile välja VKG-nimelise medalisti stipendiumi. 2021. ja 2022. aastal gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetanud esmakursuslasele määratakse 1500 euro suurune aastastipendium. Hõbemedaliga lõpetanu stipendiumi suurus on 1000 eurot aastas.

Kohtla-Järvel asuv keemiatööstuse ettevõte Viru Keemia Grupp toetab üliõpilasi Tallinna Tehnikaülikooli Arengufondi kaudu stipendiumitega aastast 2003. "Meie bakalaureuse, rakenduskõrgharidus- ja magistriõppe stipendiumite aastane toetusfond on 10 600 eurot, millele nüüd on lisandunud VKG-nimeline medalisti stipendium kogusummas 2500 eurot," selgitas Viru Keemia Grupi personaliosakonna juht Tea Allikmäe. Ta lisas, et uue stipendiumi toel soovitakse edendada eelkõige tehnika- ja keemiavaldkonna hariduse omandamist ning toetada nii kohalikke kui ka väljastpoolt regiooni tulevaid motiveerituid üliõpilasi.

Lisaks medalistipendiumile pakub kolledž parimatele sisseastujatele tasuta ühiselamukohta, aktiivsusstipendiumi ning  õppeaasta jooksul tasustatud praktikat nii partnerettevõtetes kui ka kolledžis. Samuti arvestatakse avatud ülikooli kaudu läbitud kursused õppekoormuse hulka.  

Vastuvõtt Tallinna tehnikaülikooli on avatud alates 1. jaanuarist 2022 kuni 6. juuli keskpäevani 2022. Virumaa kolledžis saab õppida kolmel rakenduskõrghariduse õppekaval IT, keemia ning masina- ja energeetika valdkonnas ning magistriõppes keemiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles