Virumaa muusikafestival toob Virumaale Eesti tippmuusikud ja maailma esiettekande

Merly Raudla
Copy
26. veebruaril kõlab Tapa valla kultuurikojas uudisteos. Liis Jürgensi vokaaltsükli esitavad metsosopran Annaliisa Pillak, flöödimängija Oksana Sinkova, saksofonist Virgo Veldi ja teose autor harfil.
26. veebruaril kõlab Tapa valla kultuurikojas uudisteos. Liis Jürgensi vokaaltsükli esitavad metsosopran Annaliisa Pillak, flöödimängija Oksana Sinkova, saksofonist Virgo Veldi ja teose autor harfil. Foto: Muusikute Fond Plmf

Kolmas Virumaa muusikafestival "Ole hoitud, Eesti" on pühendatud Eesti riigi 104. aastapäevale. Sügistalvest koroona tõttu edasi lükatud festival toob Eesti tippmuusikud ja -koorid virumaalastele koju kätte.

Festivali peaesineja on 27. veebruaril Kohtla-Järve kultuurikeskuses üles astuv Eesti Rahvusmeeskoor. 26. detsembril tuleb Tapa valla kultuurikojas esiettekandele Liis Jürgensi vokaaltsükkel. Festivali korraldab muusikute fond PLMF ja kunstiline juht on Pille Lill.

Festivali missioon on anda hoogu nii Ida- kui ka Lääne-Virumaa kultuurielule, luues kohalikule elanikkonnale lisajuurdepääsuvõimalusi kvaliteetsest muusikast osasaamiseks. Virumaa linnades toimub viis avalikku kontserti, mis on Sillamäel, Kiviõlis, Narva-Jõesuus, Tapal ja Kohtla-Järvel. Kõik kontserdid on vaba sissepääsuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles