Rakvere reaalgümnaasium korraldas “TV 10 olümpiastardis” jõudemonstratsiooni

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Reaalgümnaasium tahab eelmisel aastal saavutatud võitu korrata.
Reaalgümnaasium tahab eelmisel aastal saavutatud võitu korrata. Foto: Marko Mumm

Sarja “TV 10 olümpiastarti” teine etapp kujunes Rakvere reaalgümnaasiumi (RRG) võistkonnale väga edukaks. Suurte koolide hulgas esimese etapi järel alles viiendal kohal olnud ja liidrile 500 punktiga kaotanud RRG suutis sellise võistluse teha, et tõusis omakorda pea kuuesaja punktiga liidriks.

Võistlusest osavõtt ise ähvardas muutuda keeruliseks, sest üle Eesti koolinoorte hulgas möllav koroonaviirus ja isolatsiooninõudest tingitud osalejate puudumine oli ka Rakvere esindusele parajaks probleemiks. Õnneks lahenes asi viimasel hetkel positiivselt. Tõenäoliselt kõigil osalenud koolidel nii hästi ei läinud, sest mitu neist jätsid mõõduvõtule tulemata, aga alati on võimalikud ka muud põhjused. Osalejatelgi esines tavapärasest enam olukordi, kus mõnel võistlusalal lihtsalt polnud kedagi kooli eest võistlema panna.

Reaalgümnaasiumile tõi edu eelkõige ühtlane esinemine kõigil aladel, sest esikolmikukohti individuaalselt seekord ei saavutatud. Napilt jäi sellest puudu Laura Tõemetsal, kes oli tõkkejooksus neljas, ja viienda tulemuse 5.12 kaugushüppes saavutanud Georg Litvinovil. Nemad võistlesid vanemas vanuserühmas. Noorematest poistest tegi hea võistluse teivashüppes 2.11-ga korraliku isikliku rekordi püstitanud Lennart Joorits. Lennarti isa Mikk Joorits, kes kogus omal ajal 7641 punkti kümnevõistluses ja kelle teivashüppemark on neli ja pool meetrit, oli enda sõnul sama noorena oluliselt kehvem hüppaja ja tema rekord oli poja omast viletsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles