Vaade: no nii, koolireform Rakveres

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Erakogu

Veebruar on käes. Sulalumelaviinid kolistavad mööda plekkkatuseid maapinna poole ja jäistel kõnniteedel võib näha nirisemas sulaveest ojakesi. Ei, ärge arvake, kevad ei ole veel käes. See on ajutine. Küll tuleb uus kiht lumevaipa. Aga see ei tähenda, et kevad ei rühiks lähemale.

Niimoodi elu käib. Kodus mõtleme samuti aja kulgemisele, sest vanem laps lõpetab kevadel lasteaia ja sügisest saab koolilapseks. Küsimusele, millisesse kooli laps läheb, vastan aga seni ebalevalt. Ma ei tea. Ja ma ei tea, millal hakkab Rakvere linn edastama vastuseid mulle ja veel kümnetele teistele vanematele, kes samal teelahkmel seisavad.

Hea küll, mina saan kasutada oma ametist tulenevat positsiooni ja küsida. Ajakirjanike küsimustele vastatakse. Aga iga küsimuse puhul ei tahaks olla ajakirjanik, tahaks tunda, et minu kodulinn hoolib peredest ja lastest, kellel seisab ees tohutu elumuutus. Huvi pärast külastasin Rakvere linna kodulehte, et okei, kui mulle infot ei anta, otsin siis ise. Linna kodulehelt leiab küll kõike muud huvitavat, kuid ei ridagi koolivõrku puudutavate muudatuste kohta. Või ma ei oska otsida? Kas ma peangi oskama otsida? Kas see on see koht, kus keegi võib jääda infopuudusesse, sest ta ei oska otsida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles