Koroonapassid on kaotanud oma mõtte

Siret Kotka
, Riigikogu keskerakonna fraktsiooni aseesimees
Copy
Siret Kotka.
Siret Kotka. Foto: Tairo Lutter

Kõik meie lähinaabrid ja paljud teised riigid Euroopas tegelevad praegu koroonapasside ja riigisiseste piirangute kaotamisega. Reformierakond, meie valitsuse üks pooli, hoiab aga endiselt kümne küünega koroonapassi ja piirangute alalhoidmisest kinni. Neile on teadusnõukoja soovitused kui käsulauad, mida pimesi tuleb järgida. Ometi ei saa seda õigeks pidada.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles sel nädalal, et koroonapassi ei ole mõtet hoida, sest see ei toimi. Eesti ühiskond on valinud oma vaktsineerituse taseme ja suurt edasiminekut pole siit loota – kui 35–40 protsenti inimestest jääbki vaktsineerimata, ei saa neid seetõttu ühiskonnast välja lülitada, rõhutas riigikogu esimees Jüri Ratas.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik toetab samuti praeguses olukorras liikumist järk-järgult rahulikuma, mõistvama ja suuremas koosmeeles toimiva ühiskonna suunas, mille eelduseks on koroonapassidest loobumine. Kiige sõnul ei ole haiglaravi tase võrreldav selle tasemega, mis oli eelmisel kevadel ja sügisel – praegu on haiglate koormus leebem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles