Valitsus kinnitas COVID-i tõendi kaotamise välistingimustes

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Koroonatõend.
Koroonatõend. Foto: Erik Prozes

Valitsus võttis täna vastu korralduse, millega kaotatakse alates 14. veebruarist COVID-i tõendi nõue kõigi õues toimuvate ürituste ja tegevuste puhul.

Korraldus puudutab kõiki õues asuvaid kohti ja tegevusi, kus siiani COVID-i-tõendi nõue oli: näiteks spordi- ja kultuuriüritused, spordirajatised (uisuväljakud, suusamäed jne), meelelahutus, toitlustus, näitused.

Õues toimuvatel üritustel tuleb viiruse leviku riski silmas pidades siiski vältida inimeste tihedalt kogunemist, arvestada osalejate või pealtvaatajate lubatud arvuga ja neid vajadusel hajutada, et koos viibitaks võimalikult lühikest aega (võistluste stardialad, ürituste sissepääsud jms). Ka õues toimuvatel üritustel on soovitatav kanda maski, kui tegevus seda võimaldab.

Välisüritustel ei ole seni olnud kellaajapiiranguid ning uue korraldusega neid ka ei kehtestata.

Uus kord ei laiene ajutistele siseruumidele, nagu ürituseks püstitatav telk, seal kehtib endiselt COVID-i tõendi nõue. Endiselt jääb ürituste ja tegevuste korraldajale alles ka võimalus kehtestada nakkuse kontrolli all hoidmiseks valitsuse korralduse nõuetest rangemad reeglid.

COVID-i tõendi kaotamise nõuet välisüritustel toetasid nii terviseamet kui ka valitsust nõustav teadusnõukoda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles