Prügifirma pani Haljala kogukonnale ebareaalsed ootused

Veiki Ojaperv
, Tegevtoimetaja
Copy
Tahmaküla uisuplatsi kõrval asuv konteiner, mida liiga kehva ligipääsu ja kaanelt lükkamata lume tõttu ei tühjendatud.
Tahmaküla uisuplatsi kõrval asuv konteiner, mida liiga kehva ligipääsu ja kaanelt lükkamata lume tõttu ei tühjendatud. Foto: Erakogu

Lumerohke talv on tekitanud sel aastal tavatult palju probleeme. Puutumata ei ole jäänud ka prügivedu, mille puhul lumevallid segavad konteinerite tühjendust. Haljala kogukonna ja prügivedaja vahele on veerenud tüliõun: lumetõrjet on tehtud, kuid konteinerid on siiski tühjendamata jäetud.

Haljala vallavolikogu liikme ja alevikuvanema Margus Laigu sõnul puudutab probleem viit segapakendi- ja üht papikonteinerit, millest osa juba teist kuud järjest tühjendamata on jäetud.

“Jutt on ETO (Eesti Taaskasutusorganisatsioon – toim) hallatavatest konteineritest, mis jäeti 10. jaanuaril kõik ligipääsmatuse pärast tühjendamata,” ütles Laigu ning lisas, et peale sellise probleemi ilmnemist kontakteeruti kohe vallaga ja prooviti teha kõik, et tulevikus jama vältida. “Kuna aga konteinerid olid jõuluprahti täis, telliti vallapoolse kompromissina kahe konteineri tühjendamine siiski poole jaanuari pealt juurde, muidu me upuks prügisse,” jätkas Laigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles