Läänevirulased ei jooksnud maksuametile tormi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vaikelu maksu- ja tolliameti Rakvere kontoris: enne keskpäeva tekkis olukord, mil büroos polnud mitte ühtegi klienti.
Vaikelu maksu- ja tolliameti Rakvere kontoris: enne keskpäeva tekkis olukord, mil büroos polnud mitte ühtegi klienti. Foto: Ain Liiva

Täna kella 11 paiku valitses maksu- ja tolliameti Rakvere kontoris suhteline vaikus. Järjekorraautomaat väljastas paberi numbriga 25, mis tähendas, et kahe tunniga oli oma tulu deklareerimas, aga võibolla ka muid asju ajamas käinud just nii vähe inimesi. Seejärel said aga masin ja kaks teenindajat vähemalt veerandtunniks täieliku jõudeaja.

Ameti ida regiooni teenindusjuht Agne Aaslav kinnitas, et Rakvere kontoris oli rahulik ka kell üheksa hommikul, mil uksed avati. "Neli inimest ootas, mis on vähe. Küll aga olid järjekorrad meie Tallinna, Tartu ja Narva kontorite ukse taga."

Eile algas ametlikult 2021. aasta masutulu deklareerimine, kuid tegelikult sai seda koormuse hajutamise eesmärgil e-maksuametis teha juba neli päeva varem. Kuigi mainitud võimalust suuresti ei reklaamitud, ajasid kõige kärsitumad deklareerijad esimesel päeval ka maksuameti kodulehe umbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles