Tsentrumi arendamisega kaasneb kesklinna ristmike ümberehitus

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Bussijaamatagune bussiparkla on ajutine lahendus, mis sellisena on toiminud juba paarkümmend aastat.
Bussijaamatagune bussiparkla on ajutine lahendus, mis sellisena on toiminud juba paarkümmend aastat. Foto: Ain Liiva

OG Elektrale kuuluva Tsentrumi kinnistu arendamiseks on algatatud Rakvere kesklinna uus detailplaneering, millesse linnavolikogu viis eelmise aasta lõpus sisse ka muudatused. Muu hulgas tuleb selle dokumendiga lahendada küsimus, mis saab busside parklast bussijaama taga ja mida teha Adoffi ja Laia ning Adoffi ja Laada tänava ristmikuga, sest suure ärikeskuse valmimisel ei vasta nende läbilaskevõime enam liikluskoormusele.

OG Elektra omanik Oleg Gross ütles, et mahuka dokumentatsiooni ja ettevalmistuse tõttu uut Tsentrumit enne paari aastat ehitama ei saa hakata, kuid senist asjaajamist nimetas ta sujuvaks. “Kuna detailplaneeringusse soovisime muudatusi teha ning vaja on ka mõned maaküsimused lahendada, olen linnaga tihedas kontaktis olnud ja ka ise külalisena majanduskomisjoni istungitel käinud,” rääkis ta. “See on lihtsalt nii suur ja mahukas ettevõtmine, et üleöö ei saa midagi.”

Tsentrumi (keskel) asemele ärikeskuse ehitamine nõuab ka ümbruskonna tänavate ja ristmike põhjalikku uuendamist.
Tsentrumi (keskel) asemele ärikeskuse ehitamine nõuab ka ümbruskonna tänavate ja ristmike põhjalikku uuendamist. Foto: Ain Liiva
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles