Lääne-Virumaal on loendatud üle poole kohustuslikku valimisse kuuluvaid elukohti

Eva Samolberg
, peatoimetaja
Copy
Rahvaloenduse küsitleja.
Rahvaloenduse küsitleja. Foto: Statistikaamet

Rahvaloendus jätkub veebruaris väiksemas mahus ja eelkõige telefoniintervjuude vormis – telefonitsi loendatakse kohustuslikku valimisse kuuluvate aadresside elanikke. 16. veebruari seisuga on esialgsete andmete põhjal loendatud ligi 60 protsenti neist aadressidest, mille elanikele on vastamine kohustuslik. Lääne-Viru maakonna vastamismäär on 58,3 protsenti.

"Oleme vahetulemustega rahul, kuna liigume vastuste korjamisega planeeritud tempos ning hetkel on loendatud 61,1 protsenti neist aadressidest, mille elanikele on vastamine kohustuslik. Mitmel maakonnal on see protsent isegi kõrgem, näiteks Raplamaal ja Hiiumaal," lausus statistikaameti rahvaloenduse projektijuht Liina Osila. "Meie küsitlejatel on aga jätkuvalt käed tööd-tegemist täis ning kahe eeloleva nädalaga näeme veelgi suuremaid numbreid."

Osila lisas, et loendamise edukust maakonniti mõjutab rahvastikuregistri andmete õigsus, eriti inimese elukoha aadressi, telefoninumbri ja meiliaadressi puhul. "Selleks palusimegi rahvaloenduse eel, eelmise aasta hilissügisel, uuendada inimestel oma andmed rahvastikuregistris, et saaksime nendega paremini ühendust võtta," ütles Liina Osila. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles