Kaitseliitlased osalesid arvutisimulatsiooniõppusel Terav Ora

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlased 2020. aastal peetud arvutipõhisel juhtimisõppusel Terav Ora.
Kirde maakaitseringkonna kaitseliitlased 2020. aastal peetud arvutipõhisel juhtimisõppusel Terav Ora. Foto: Eduard Iganus

Eelmisel nädalavahetusel toimus Alutaguse maleva staabihoones Jõhvis kirde maakaitseringkonna (KiMKRi) simulatsiooniõppus Terav Ora, kus mängiti taktikaliselt läbi õppuse "Decisive Lancer 21" käsus ette nähtud ülesandeid.

Õppusest võtsid osa kõikide KiMKRi malevate – Alutaguse, Jõgeva, Järva ja Viru – SA staabid koos oma allüksustega. Õppusel oli üle 100 osaleja, nende hulgas noorkotkad ja kodutütred, malevate evakuatsioonirühmad ja PPA Ida prefektuur. Harjutati laiapindset koostööd partneritega, et olla paremini valmis tulevasteks suuremateks väliõppusteks.

"Selliste õppuste osas on oluline tähelepanelikkus, hea meeskonnatöö ja kiire reageerimine. Info ja käsklused peavad liikuma mitte ainult kiirelt, vaid oluline on ka sellele eelnev arusaam ülesandest, infoallikate täpsustamine ja sisu analüüs, järelduste tegemine, otsustamine ning hea ja vahetu omavaheline suhtlemine," ütles KiMKRi ja Viru maleva pealik Jaanus Ainsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles