Vaade: hirmutav suund

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi
Eva Samolberg-Palmi Foto: Erakogu

Mäletan ühelt sügisel pealinnas toimunud meeleavalduselt pilti kodanikust, kes kandis särki kirjaga “Eesti arstid on saast”. Loodetavasti kannab see inimene sama särki ka siis, kui mõne pakilise tervisemurega endale kiirabi kutsub või perearsti külastab või ohtlikus seisus haiglavoodis lamab. Kandku au ja uhkusega ja ärgu tõmmaku jopehõlmasid kinni ka juhul, kui tema elu ja tervis nendesamade arstide käes on.

Veebruari alguses avaldati Tallinnas taas meelt. Siis takistati korravalvureil oma töö tegemist, loobiti neid lumepallidega ja kostitati avaliku sõimuga. Hiljem on meeleavaldustel osalenud tuvastanud korrakaitsjaid ning neid ja nende pereliikmeid ahistanud. Sellise teo on hukka mõistnud ka justiitsminister oma hiljutises sõnavõtus, aga mis on see ministri sõnavõtt piisana vihameres.

Kõige hirmutavam oli vaadata eilses Postimehe veebis videolugu sellest, kuidas Postimehe ajakirjanik Sander Punamäe muutus Varro Vooglaiu kõne ajal raevuka rahvamassi vihaobjektiks ning olukord eskaleerus üsna ruttu ja muutus ajakirjanikule ning kogu tiimile ilmselgelt ohtlikuks. Näha lihtsalt oma tööd tegevat kolleegi sellises olukorras, ebaviisakusi ja puhast raevu pritsivate kaasmaalaste keskel, mõjus vapustavalt ja tegi haiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles