Peterburis avatakse Riina Rillo maalinäitus

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Maal “Sinilinnu pesa ehk Kevadmeloodia” (õli, lõuend, 2015) andis Riina Rillo näitusele pealkirja.
Maal “Sinilinnu pesa ehk Kevadmeloodia” (õli, lõuend, 2015) andis Riina Rillo näitusele pealkirja. Foto: Riina Rillo

Riina Rillo maalide näitus “Sinilinnu pesa”, kuhu kunstnik on valinud 22 sügava sõnumiga kunstiteost uuemast ja varasemast loomingust, avatakse Eesti riigi aastapäeva eel Peterburis Jaani kirikus.

Näituse kuraatori Mati Rillo sõnul pakub Riina Rillo kunstinäitus “Sinilinnu pesa” kontseptuaalset kulgemist modernistlikult kujutatud veeteedel ja maastikel. “Näha saab lillede ja liblikate igavese ringkäigu lüürilisi hetki. Kunstnik on veendunud, et pildid loodusest aitavad looduse muuta oluliseks ning kutsuvad poeetilise maalikeele abil hoidma kõigil oma unistuste sinilinnupesi,” rääkis kuraator.

Näitusel eksponeerib Riina Rillo maale aastatest 2013–2021. Kunstniku sõnul sündis teoste valik üsna intuitiivselt, vabalt ja loomulikult. “Eks see on mu igapäevane töö olnud üle kümne aasta ja näitustegi kokkupanek toimub rõõmsa sujuvusega. Varem tegelesin ju mitme galeriiga ja olen jõudnud kunstimaailmas paljude salareeglite tunnetamise tuumani. Mõistagi ei järgi ma kunstis enam ammu kramplikke traditsioone või reegleid, sest kogemused võimaldavad reegleid ka ise kehtestada,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles