Tapa gümnaasiumis lahvatas konflikt direktori ja koolist lahkunud õpilaste vahel (3)

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Tapa gümnaasiumi direktor ja käsipallitreener Elmu Koppelmann.
Tapa gümnaasiumi direktor ja käsipallitreener Elmu Koppelmann. Foto: Ain Liiva

Tapa gümnaasiumis lahvatas nädala keskel konflikt, mille keskmes on kooli direktor Elmu Koppelmann ning kaks koolist lahkunud õpilast. Direktori väitel tingis lahkumise suutmatus kodus õppida, ühe lapsevanema sõnul on viielise õpilase lahkumise taga kooli juhtkonna ja osa õpetajate ebakompetentsus.

Koppelmann toonitas kooli Facebooki lehel direktori veeru kolmapäevases postituses korduvalt, et koolivälised tegevused ja liigne arvutikasutus segavad laste õppetööd, ning lõpetas üleskutsega: "Las laps väsib. See on normaalne olukord. Ta taastub kiirelt, ta saab oma õppetunni, areneb ning õpib tulevikus raskusi kergemalt ületama, kergemini elus võimalikku ettetulevat raskust taluma. Mida rohkem tehakse, seda tugevam vundament eluks kokku saadakse. Eks lihtsalt arvutit ning telekat vaadates väsib vaim samamoodi ära ja mitte vähem. Eraldi teema on liigne kurnatus. Seda ei tohi lasta tekkida. Mida peab veel õpetama – oskus pingutust ja ülesandeid nädala peale ühtlaselt ära jagada."

Lisaks rõhutas direktor, kuidas lapsevanemad peavad rohkem tähelepanu pöörama "noormeestest meeste kasvatamisele". Kaks lahkunud õpilast on aga 10. klassi tüdrukud, kes võtsid dokumendid koolist välja 13. jaanuaril.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles