Elo Üleoja ehib Valgetähe IV klassi teenetemärk

Copy
Elo Üleoja ühendkoori ees aastal 2017. Hakkab kõlama "Ta lendab mesipuu poole".
Elo Üleoja ühendkoori ees aastal 2017. Hakkab kõlama "Ta lendab mesipuu poole". Foto: Kuvatõmmis

Iseseisvuspäeva eel tunnustab Eesti tublisid ja silmapaistvaid inimesi. Teenetemärkide sära ulatub ka Lääne-Virumaale.

Valgetähe IV klassi teenetemärgi saab koorijuht ja muusikaõpetaja Elo Üleoja, kes on mitmel laulupeol juhatanud lastekoore ja on Lääne-Virumaa koorimuusikaelu peamisi eestvedajaid.

Elo Üleoja ütles, et esimene mulje teenetemärgiga tunnustamisest kuuldes oli, et see ei saa olla tõsi. "Olin tööl koolis, kui mulle see uudis edastati. Kui sekretär tuli mulle õnne soovima, ütlesin, et sa ajad midagi segamini – see ei ole lihtsalt võimalik," rääkis dirigent. "Hakkasin uskuma, kui olin oma silmaga üle vaadanud, aga siiani natuke värisen sisemiselt. See tundub ikkagi nii suur au. Ja suur rõõm. Olen väga-väga õnnelik!"

Elo Üleoja sõnul on ta teinud tööd südamehääle järgi ning võtnud seda enesestmõistetavalt. "Teed seda igapäevaselt ega mõtle ju, et selle eest peaks mingi tunnustus tulema. Loomulikult on väga meeldiv, aga tundub uskumatu," kõneles Rakvere reaalgümnaasiumi muusikaõpetaja ja koorijuht, kammerkoori Solare ja kooristuudio So-La-Re juht.

Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvib ajakirjanik ja lastekirjanik Juhani Püttsepp, kes mullu pälvis teosega "On kuu kui kuldne laev" Virumaa kirjandusauhinna ning maaülikooli teaduskooli raames annab õpilastele tunde Kadrinas ja Tapal. Valgetähe V klassi teenetemärgiga tunnustatakse Kadrina juurtega heliloojat ja muusikaloolast Alo Põldmäed.

Kotkaristi teenetemärgi saavad suurtükiväepataljoni vanemveebel  Tommy Orumaa, kes on panustanud suurtükiväe arengusse; keerulistel välisoperatsioonidel teeninud vanemveebel Ergo Reinvald ja kümnel rahvusvahelisel sõjalisel operatsioonil osalenud 1. jalaväebrigaadi Scoutspataljoni seersant Ingvar Lagerest.

Vabariigi president tunnustab tänavu teenetemärgiga 148 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles