Koolist lahkunud neiu: “Direktorit kardavad nii õpilased kui õpetajad”

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Tapa gümnaasiumi direktor, kehalise kasvatuse õpetaja ja käsipallitreener Elmu Koppelmann.
Tapa gümnaasiumi direktor, kehalise kasvatuse õpetaja ja käsipallitreener Elmu Koppelmann. Foto: Ain Liiva

Tapa gümnaasiumis lahvatas eelmisel nädalal konflikt, mille keskmes on koolijuht Elmu Koppelmann ja kaks koolist lahkunud tüdrukut. Direktori väitel tingis nende lahkumise suutmatus kodus õppida, õpilased ja nende vanemad näevad probleemi koolijuhtide suhtumises ja käitumises.

Lahkunud õpilasteks on kaks 10. klassi tüdrukut, kes võtsid dokumendid koolist välja 13. jaanuaril. Väga headele hinnetele õppinud Janeli Kang kavatseb sügisel astuda Rakvere ametikooli, seni aga töötab. Niisugune plaan on ka neljadele-viitele õppinud Anne-Mai Talil.

Konflikti, mis õpilaste väitel oli õhus olnud juba varem, käivitas eelmisel kolmapäeval kooli Facebooki lehe direktori veerg. Koppelmann toonitas selles, et koolivälised tegevused ja liigne arvutikasutus segavad laste õppetööd. Postituses oli nimesid mainimata vihjatud kahele lahkunud õpilasele ja see tekitas kommentaariumis kohe tulise arutelu. Ühe lahkunud õpilase ema nimetas muuseas Tapa gümnaasiumit “ajas seisma jäänud kooliks, kus arengut ei toimu, arutelusid läbi viia ei osata, õpilasi motiveerida ei suudeta ega taheta”. Kool sulges postituse kommentaariumi, sinna kirjutatud mõtteid nädalavahetusel enam näha ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles