Mees Venemaalt: mida kuradit te hullud teete?

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ukrainlased panid Kiievisse Venemaa saatkonna ette ristid, millel venekeelne kiri "Vene okupant". Keegi on kinnitanud risti külge sildi kirjaga "Welcome to Hell!" ("Tere tulemast põrgusse!").
Ukrainlased panid Kiievisse Venemaa saatkonna ette ristid, millel venekeelne kiri "Vene okupant". Keegi on kinnitanud risti külge sildi kirjaga "Welcome to Hell!" ("Tere tulemast põrgusse!"). Foto: Dmitri Kotjuh

"Ma ärkasin kell kuus üles, tegin arvuti lahti ja vaatasin, et meie riigi juhtkond on täitsa ära pööranud. Mida kuradit te hullud teete?" rääkis Kesk-Venemaa elanik Dima, kommenteerides nõnda varahommikul alanud Venemaa-Ukraina sõda.

"Mina ja minu tutvusringkond on kõik šokis," kinnitas ta. Dima nimi on siinkohal muudetud – mees pole juba varem häbenenud välja öelda, mida ta oma riigi juhtidest arvab, kuid antud juhul palus siiski anonüümsust, sest mine tea, mida Venemaa sõda kritiseerivatest kodanikest arvab. "Kogu aeg räägiti mingitest rahuvalvajatest Donbassis ja meie inimesed uskusid. Aga nüüd olete te otsaga Kiievis. Mida te sinna otsite?"

Dima ütles, et ta ei suuda toimuvat siiamaani uskuda. "Loen uudiseid ja ma ei suuda lihtsalt uskuda! See on košmaar. Blinn, te ju tapate üksteist! Olgu pealegi, et rünnatakse sõjalisi objekte ja sõjaväelasi. Aga nemad on ju ka inimesed. Mis vahet, mis rahvusest ja millise meelsusega, teineteise tapmist ei õigusta mitte miski! Ma ei taha enam miskit kuulda, ma olen valmis minema oma sõbra juurde Krasnojarski kraisse taigasse elama. Lähen metsa, viskan arvuti minema ja toidan end küttimise, kalapüügi ja metsaandidega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles