Oleg Gross: meil töötavad ukrainlased on väga mures, tahavad kodumaale minna

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Ettevõtja Oleg Gross kardab, et Vene-Ukraina sõja ja muude tegurite tõttu saab maailmamajandus suure tagasilöögi.
Ettevõtja Oleg Gross kardab, et Vene-Ukraina sõja ja muude tegurite tõttu saab maailmamajandus suure tagasilöögi. Foto: Mihkel Maripuu

OG Elektras töötab 40–50 võõrtöölist Ukrainast. Ettevõtte omaniku Oleg Grossi sõnul on nad, valdavalt noored mehed, väga mures oma kodumaale jäänud perekondade pärast ja tahavad esimesel võimalusel sinna sõita. "Ma täiesti mõistan neid," ütles Gross.

Gross rääkis, et tema oli üks neist, kes pidas sõjaohtu reaalseks ja öösel alanud lahingutegevus ei tulnud talle üllatusena. "Meil töötavad ukrainlased näiteks ei uskunud, pidasid toimunut rohkem sõnasõjaks, aga mina kartsin, et nii läheb," lausus ta. "Ma uskusin USA luure andmeid, mille põhjal Venemaa plaanis juba ammu sissetungi. Aga et see nii laialdaseks osutus, on mullegi täielik šokk."

OG Elektra müüb Grossi Toidukaupade jaeketis ka Ukraina kaupa. "Otsesidemeid meil ei Venemaa ega Ukrainaga pole, küll aga müüme vahendajate poolt maale toodud kaupa," ütles Gross. "Hommepäev ei muutu selles valdkonnas midagi, sest ladudes on varud ees. Mis aga edasi saab, seda ei tea keegi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles