Vana leivatehase hooned ostis kosmeetikafirma

Copy
Tapa vana leivakombinaadi küljes ripub veel eelmise omaniku sümboolika.
Tapa vana leivakombinaadi küljes ripub veel eelmise omaniku sümboolika. Foto: Ain Liiva

Perefirma Nurme Looduskosmeetika kavatseb Tapa vana leivakombinaadi territooriumil avada esialgu oma lao ja alustada seal aasta-paari pärast ka tootmist. Väga täpseid plaane pole vastne omanik veel teinud, kuid firma juhatuse liige Marit Tiits ütles, et tehase vanas peahoones neil kõiki ruume vaja ei lähe ja neid hakatakse tulevikus välja üürima.

Suvel 13-aastaseks saav OÜ Nurme Looduskosmeetika ostis Tapa vana leivakombinaadi aastavahetuse paiku. Ettevõte on seni tegutsenud Harjumaal Kose lähistel Liiva külas. “Meie tootmisbaas on Liival kahes hoones. Lisaks on meil laokompleks Tallinnas,” rääkis Marit Tiits. “Analüüs näitas, et hiljemalt kahe aasta pärast jäävad meie tootmis- ja laoruumid väikeseks, ning hakkasime otsima kinnistut uue tootmiskompleksi rajamiseks.”

Ta lisas, et esialgu püüti sobiv maatükk leida Harjumaalt, kuid sealsed väga kiiresti tõusvad kinnisvarahinnad polnud nende perefirmale jõukohased. “Siis hakkasin uurima võimalusi terves Eestis. Tapa vana leivakombinaat oli meile kui lotovõit: nii hinna, logistika kui ka muude võimaluste poolest. Seal on lisaks vanale tootmishoonele juba olemas uuemad ruumid, mille 700 ruutmeetrit saame kas või hommepäev laona kasutusele võtta.”

Tagasi üles