Lea Lehtmets pälvis Eesti Raamatukoguhoidjate Ühingu aastapreemia

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lea Lehtmets naudib nii raamatukogutööd kui ka rahvatantsu.
Lea Lehtmets naudib nii raamatukogutööd kui ka rahvatantsu. Foto: Marianne Loorents

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing (ERÜ) peab oluliseks märgata ja tõsta esile raamatukoguhoidjaid ning tunnustada raamatukogudes aasta jooksul tehtut. Aastapreemia laureaat on Lääne-Virumaa keskraamatukogu peaspetsialist Lea Lehtmets.

Lea Lehtmetsa tunnustatakse aastapreemiaga järjekindla raamatukoguhoidjate koolitustöö korraldamise eest nii Lääne-Virumaal kui ka ümberkaudsetes maakondades.

Tagasihoidlik peaspetsialist ütles, et on ootamatu tunnustuse üle rõõmus, aga võtab seda kui tunnustust kõigile ametikaaslastele, kes teevad oma tööd hoole ja armastusega. "Märkamine ja tunnustamine on tore. Tunnen, et see on tunnustus kõigile peaspetsialistidele, kes sel raskel ajal, kui millelegi pole saanud kindel olla, on pidanud korraldama koolitusi, neid planeerima ja ümber planeerima," rääkis ta. 

Lea Lehtmets sõnas, et talle meeldib teha koostööd ning see sujub hästi nii Ida-Virumaaga kui ka Järvamaaga. "Teeme laiapõhjalist koostööd juba aastaid. Olen kutsunud Ida-Virumaa inimesi oma koolitustele, nüüd on hakanud nemad meid ka kutsuma ja see on väga tore. Järvamaa inimesed on ka meil käinud," kõneles Lehtmets. Ta lisas, et see on praktiline, sest koolitused on üldjuhul väga kallid. "Ei pea ju kutsuma koolitajat igaüks omaette. Jagame seda omavahel, koos teha on toredam ka." 

Tunnustusi jagatakse üheteistkümnes kategoorias. Laureaadid valis esitatud kandidaatide seast ERÜ juhatus.

"Eesti raamatukoguhoidjad on südamega töötavad nutikad inimesed, kes tihtipeale ei pea enda esiletõstmist oluliseks, iga päev töötatakse pühendumusega, eesmärgiks pakkuda lugejaile parimat," ütles ERÜ juht Tuuliki Tõiste "Peame oluliseks neid inimesi ja nende tööd esile tõsta ning väärtustada. 2022. aastal tähistatav raamatukogude aasta on suureks toeks raamatukoguhoidjatele edasi püüdlemiseks: ka riik märkab meie tegemisi ja peab neid oluliseks," rõhutas ta.

ERÜ ja kultuuriministeerium tunnustavad aasta raamatukoguhoidjaid Tallinnas Mustpeade majas 28. veebruaril. Kell 15 algav auhinnatseremoonia on kutsetega külalistele, kuid ettevõtmine on jälgitav veebiülekande vahendusel.

Eesti Raamatukoguhoidjate Ühing on Eesti riigi eakaaslane ja tähistab neil päevil oma 99. tegutsemisaastat. Raamatukoguhoidjaid on tunnustatud järjepidevalt alates 1990. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles